Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 09-06-2014 13:53:41
Geldzaken & Recht

Contantgeld reserveren

Beste dona84,

ik vind het verhaal van de bank nog niet zo raar klinken. u reserveert het geld, het wordt meteen van uw rekening afgeschreven en de bank gaat vervolgens de benodigde bankbiljetten verzamelen zodat u het op uw bankfiliaal in ontvangst kunt nemen. op het moment dat het om bankbiljetten gaat is er geen rente meer, het geld staat immers niet meer op een rekening.
een termijn van 3 dagen is wel rijkelijk lang voor de bank om er voor te zorgen dat de bankbiljetten het bankfiliaal bereiken waar u ze in ontvangst gaat nemen maar daar zal men een marge ingebouwd hebben om er zeker van te zijn dat uw geld er dan is.
de rente inkomsten die u over die 3 dagen bent misgelopen zullen minimaal zijn.
voor de toekomst: u kunt er ook voor kiezen om uw opname limiet tijdelijk te verhogen en dan gewoon het bedrag uit de muur te halen (ook hier zit wel een maximum aan).