Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 11-06-2014 00:05:09
Garantie & Verzekeringen

Mag een zorgverzekeraar medische gegevens eisen?

[quote=tijger1 schreef op dinsdag 10 jun 2014, 09:05]@shine
de ts woont in duitsland en werkt in nederland en hij is dus in zijn woonland behandeld.


en ts werkt in nederland en betaalt in nederland de volle mep aan verzekeringspremie.

[quote=tijger1 schreef op dinsdag 10 jun 2014, 09:05]
alleen kan ik het een -bijna dood- diagnose niet rijmen met een zere teen en een behandeling die in een ander ziekenhuis € 12.000 moet kosten.


ohh, maar dat kan ik je wel even uitleggen hoor.
een zeer pijnlijke teen kan wijzen op een tekort aan bloed dat die teen ontvangt. je beenmerg sterft dan af en daar zie je in beginsel helemaal niets van aan de buitenkant.
in mijn geval bleek mijn grootste aorta, namelijk die van je hart naar je benen stroomt, grotendeels verstopt. die kun je alleen vervangen door een kunststof-versie (kransslagaders zijn veel te dun).
daarvoor gaan ze je dus open snijden vanaf je borstbeen tot aan ver onder je onderbroekgrens en tevens beiden liezen worden open gesneden. dan een beetje alle organen aan de kant drukken en de aorta op 3 plaatsen door snijden en die vervangen door een kunststof-versie.
de boel dicht nieten en afwachten tot het genezen is. staat 4 weken voor (in het ziekenhuis).
tenen bleken niet meer te redden dus die moesten geamputeerd. hart was ook niet helemaal in orde, dus even 2 stentjes erin en meneer kon 15 kg lichter weer opgelapt naar huis.

de bijna-dood diagnose bleek achteraf ook onjuist, maar ernstig was het wel.

[quote=tijger1 schreef op dinsdag 10 jun 2014, 09:05]
en dat zelfs het consult aan de huisarts niet vergoed wordt, is ook compleet dwaas, want al heb je helemaal niets en ga je naar de huisarts, dan wordt dat betaald.

niet door vgz, want ze hebben het na bijna 9 maanden na het huisartsenbezoek nog steeds niet vergoedt. ik heb wel betaald overigens en zo duur was dat niet. maar mijn claim met originele rekening is nog steeds niet uitbetaald, ook die van het eerste bezoek aan de huisarts dus niet.