Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 11-06-2014 00:21:40
Garantie & Verzekeringen

Mag een zorgverzekeraar medische gegevens eisen?

@aurora1: het e-106 formulier is mij bekend, maar toch erg onhandig gezien de verschillende regels in nld en dl. een e-106 formulier vraag je aan bij de nldse verzekeraar en levert die in bij duitse krankenkasse. het houdt alleen maar in dat de krankenkasse de administratie voert, dat zegt niets over het al dan niet uitbetalen. en wissel je in nld van verzekeraar dan kun je weer aan de gang met zo'n formulier. het is ook helemaal niet noodzakelijk. ik heb gewoon gebeld met de verzekeraar, op voorhand, en die hebben me keurig netjes alle informatie gegeven, totdat het weken later op uitbetaling aan kwam. toen ging een hele andere afdeling erover en die krijg ik dus heel moeilijk aan de lijn.

en als we het over privacy hebben, 1-vandaag van 10-06-2014:
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1423829

dus ik meteen even opgezocht wie dig-id.nl in handen heeft.
dat blijkt c van hilst te zijn, geregistreerd via yourhosting.nl, niet echt een bedrijf waarmee de overheid in zee gaat.