Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peterbee - 11-06-2014 20:04:35
Huishouden & Energie

Energiewacht essent 8 jarig contract?

Je huurt de kachel voor minimaal 8 jaar omdat je een nieuw toestel geplaatst krijgt, en de verhuurder geen gebruikte toestellen terug wil. iedere huurder wil immers een nieuw geplaatst toestel, geen twee-de-handsje met grotere kans op storingen.

iedere huurder tekent dus een contract waarmee de betaling van de totale afschrijving van het toestel inclusief de plaatsingskosten zijn veiliggesteld. dit om te voorkomen dat iedere huurder na 2 jaar zijn contract opzegt vanwege overlijden / scheiding / verhuizing / ander leed, en de verhuurder met een half onbetaald apparaat blijft zitten. contract overdragen kan alleen aan de nieuwe huurder / eigenaar, omdat het apparaat dan lekker kan blijven hangen en er geen extra kosten gemaakt hoeven te worden.

dat je al met al meer gaat betalen met een "handige" overeenkomst als bij koop lijkt me logisch, al die directiekantoren en leuke bedrijfsautootjes moeten toch ook betaald worden ?

of dacht je echt dat je dat niet aan het doen was ? de winst voor de e-wacht zit um in jouw geval ( vroegtijdige opzeggingen) en stilzwijgende verlenging ( voor hetzelfde maandbedrag, terwijl het toestel na 8 jaar al geheel betaald zou zijn )

energiewachten en bedrijven zijn commerciƫle bedrijven . zij willen winst maken, het liefst zo veel mogelijk, en die winst komt altijd uit jouw portemonnee.