Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 11-06-2014 23:34:54
Garantie & Verzekeringen

Mag een zorgverzekeraar medische gegevens eisen?

[quote=tijger1 schreef op woensdag 11 jun 2014, 09:20]maar nog verwondert het mij dat door vgz geen garantieverklaring aan het het ziekenhuis is afgegeven en dat die nota's niet rechtstreeks naar de verzekeraar zijn gegaan.

erg goed punt!
ik kreeg voordat ik het ziekenhuis in ging de keus van vgz: óf meteen regelen dat het ziekenhuis contact met hen opnam, óf het afwachten en achteraf declareren. nou, als je eerst helemaal door de mangel wordt gehaald, met slecht bericht achteraf, dan heb je je kop wel naar andere zaken staan.
daarbij ontvang ik graag zelf de rekening, want ik wil wel weten wat ze in rekening brengen. vergeet niet dat ik vrijwel alle rekeningen (behalve de grote klapper) zelf uit eigen middelen heb voorgeschoten. van de 10-tallen declaraties was er maar 1 die naar het ziekenhuis moest.
10-tallen? ja, nazorg ziekenhuis, nazorg thuiszorg, medicijnen apotheek, nazorg huisarts, herhalingsrecepten, taxi naar huis na ontslag ziekenhuis, dat loopt aardig op aan aparte rekeningen. oh ja, eerste huisarts bezoek, eerste doorverwijzing klein ziekenhuisje om foto's te maken.
tot nog toe, helemaal 0,00 vergoedt, ondanks toezeggingen vooraf.

vgz naar dit onderwerp verwijzen is hetzelfde als medische informatie verschaffen :-)
en geloof me, ik ben programmeur en dol op databases, vooral om ze te koppelen.
ik heb dan ook geen facebook, geen twitter, en hyves ook nooit gehad. ik heb zelfs geen digid.
ik moet er maar op vertrouwen dat kassa! zorgvuldig met haar data omspringt.