Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 12-06-2014 15:28:40
Geldzaken & Recht

Hypotheek

Je zult sowieso langs de notaris moeten om van het huis af te komen. gebruikelijk is dat bij de notaris ook de papieren getekend worden waarbij de bank jou ontslaat uit de hoofdelijke aansprakelijkheid.

zomaar even € 10.000,-- cash betalen moet je nooit aan beginnen. wat is de woning op dit moment waard? hoe hoog is de hypotheekschuld? is er een spaarpolis o.i.d. afgesloten die een bepaalde waarde heeft? de waarde van een woning bepalen is een vak apart. sommige makelaars willen ook nog een geveltaxatie doen. stuk goedkoper en geeft een aardige indicatie.

je zult als er onderwaarde in de woning zit aan je ex wel een bepaald bedrag moeten betalen, maar doe dat via de notaris. dan kan ook in de akte van verdeling opgenomen worden dat je betaald hebt en kun je daar later geen gezeur om krijgen.