Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 13-06-2014 15:39:57
Geldzaken & Recht

Hypotheek

[quote=handtasje1989 schreef op vrijdag 13 jun 2014, 15:21]tijger zou ik met jou contact kunnen opnemen? volgens mij weet jij veel over deze zaken...


nee, dat kan niet. we zijn hier allemaal anoniem en dat moet ook zo blijven.

u moet zich niet in de zenuwen storten, dat is helemaal niet nodig. die eventuele rechtszaak is onzin, dat gaat niet over winnen of verliezen. u werkt prima mee. uw ex denkt dat hij dit even onderhands kan regelen, maar zo is het niet.

als hij dus een wijziging in het convenant wil, wat natuurlijk best te begrijpen is als hij daar wil blijven wonen, moet hij actief contact opnemen met de bank om te kijken of hij de hypotheek op zijn naam kan krijgen. geen mondelinge toezegging, maar zwart op wit. als hij dan die aanbieding van de bank accepteert, moet daar ook bij vermeld staan dat u ontslagen wordt uit hoofdelijke aansprakelijkheid. dan pas moet u met hem overeenkomen welk bedrag u aan hem schuldig bent en ook die schuldbekentenis moet u door de notaris laten opstellen. uw ex weet tenslotte dat u geen geld hebt, dus u zult een afbetalingsregeling moeten treffen. die u dan aan hem in termijnen voldoet.

als hij naar de rechter gaat, komt er niets anders uit, dus dat is, zoals gezegd onzin.