Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 13-06-2014 17:10:58
Huishouden & Energie

Afrekening

daar zijn wel regels voor.

lees hier.

conform art. 7:259 lid 2 bw verstuurt uw verhuurder uiterlijk zes maanden na afloop van het kalenderjaar een afrekening servicekosten. wanneer u via de servicekosten ook betaald voor individuele stookkosten krijgt u ook te maken met een afrekening stookkosten. conform hetzelfde art. 7:259 lid 2 bw moet uw verhuurder tegelijkertijd met de overige servicekosten ook de afrekening stookkosten presenteren. in veel gevallen is er in geval van individuele stookkosten echter sprake van een ander afrekenseizoen, bijvoorbeel juli tot en met juni. conform de wet moet de verhuurder bij een afrekeningperiode van juli tot en met juni dus een afrekening verstrekken uiterlijk 30 juni van het jaar erop.
veel verhuurders vinden dit vreemde regeling en versturen de afrekening stookkosten direct wanneer deze beschikbaar is (er staat ook geen sanctie op het te vroeg versturen van een afrekening stookkosten).

bron servicekosten info.

maar als u elke keer zoveel terugkrijgt, waarom laat u het maandbedrag dan niet naar beneden brengen?