Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

no
novembermike - 13-06-2014 20:27:46
Auto & Vervoer

Wegenbelasting

Ehm, een chip in de auto? nee dank je wel. en dit geld voor alles waarmee me kunnen volgen... ik probeer dit zo lang mogelijk tegen te gaan. als je niet veel rijd, koop dan een licht auto qua gewicht. denk aan de klasse van de toyota aygo. dit wegen niet veel en zodoende is de motorrijtuigenbelasting (wat jij noemt de wegenbelasting) ook laag.
als je hebt over de vervuiler betaalt, dan zou de betreffende belasting moeten schalen niet in gewicht, maar in de vervuilklasse m.b.t. de co2 uitstoot. bijvoorbeeld: een elektrische auto die geen verbrandingsmotor heeft; geen belasting. een hybride auto (dus elektrische aandrijving en verbrandingsmotor) dan zou gekeken moeten worden naar wat de uitstoot is van de verbrandingsmotor en niet naar het feit dat de auto óók een elektrische aandrijving heeft. de nieuwe suv van mitsubitsi, de phev, heeft een verbrandingsmotor en beschikt tevens over een elektrische aandrijving. edoch de elektrische aandrijving een goede aanvulling voor zo'n zware auto, betaalt de eigenaar niet veel motorrijtuigenbelasting (wegenbelasting) terwijl de co2 uitstoot hoger is dan van een fiat punto evo (dieselmotor). dit is misschien weer aangepast, de cijfers worden elke week aangepast ivm de ontwikkelingen van nieuwe motoren). tevens is de fiat lichter van gewicht, maar is de belasting hoger.
als je echt goedkoper wilt rijden, (lees= minder belasting wilt betalen), schaf een lichtere auto aan of een auto die volledig rijd op stroom.
nissan geeft je zelfs als leenauto, voor als je vakantie gaat, een auto met verbrandingsmotor, zodat je langere afstanden kan rijden.

de overheid komt toch wel aan z'n geld... als iedereen een elektrische auto zou gaan rijden, verzinnen wel een andere belasting op de stroom...