Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 15-06-2014 09:57:12
Geldzaken & Recht

Betalingsregeling getroffen voor bezoek gerechtsdeurwaarder

Beste kokosnootje,

u heeft een bedrag open staan van € 300,34 bij het cjib.
de vordering is uit handen gegeven aan een incassobureau/deurwaarder.
met het incassobureau/deurwaarder heeft u een betalingsregeling getroffen.

als u met het incassobureau/deurwaarder een betalingsregeling heeft getroffen en deze netjes nakomt (zoals u gedaan heeft) heeft de deurwaarder niets meer aan uw deur te zoeken.
het klinkt alsof er bij het incassobureau/deurwaarder intern wat mis is gegaan. of men heeft intern niet goed afgestemd of uw betaling is niet aangemerkt als betaling m.b.t. de afgesproken betalingsregeling. het feit dat u nooit een bevestigingsbrief heeft ontvangen geeft voor mij al aan dat er iets niet goed is gegaan bij het incassobureau/deurwaarder.

de mail wisseling van de betalingsregeling uiteraard goed bewaren.
als ik u was zou ik direct een 'reply' op deze mail versturen naar het incassobureau/deurwaarder met de vraag om uitleg. dat u een betalingsregeling heeft getroffen, deze nakomt en dan toch dit bevel van de deurwaarder hebt ontvangen (inscannen en bijvoegen in de mail). vraag ze tevens waarom men nooit (ondanks toezegging) de bevestigingsbrief van de gemaakte afspraken heeft verstuurd.

met het bedrag van de € 300,34 wat u aan cjib schuldig bent bent u er overigens nog niet. het incassobureau/deurwaarder zal u ook kosten in rekening brengen. de wettelijke rente en de maximale incasso inkosten zullen wel lager zijn dan het bedrag van € 146,76. het was wel zo netjes geweest van het incassobureau/deurwaarder als men dat in de bevestigingsmail had aangegeven.