Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

in
internetjurist - 15-06-2014 15:24:57
Geldzaken & Recht

Vast aan contract

Meer rechten voor de consument, meer (informatie)plichten voor webshopeigenaren. dat is de nieuwe consumentenwet in het kort. het gaat hierbij om aanpassingen in het burgerlijk wetboek omtrent de regelgeving voor koop op afstand volgens de europese richtlijn. de wet, die dus eigenlijk niet geheel nieuw is, ligt op het moment van schrijven nog bij de eerste kamer en zal vanaf 13 juni 2014 daadwerkelijk gehanteerd worden.

de nieuwe consumentenwet is van toepassing op het kopen van producten en leveren van diensten, van business to consumer (b2c), dus niet voor mensen die verkopen via marktplaats, tenzij dit met een zakelijk account gebeurt. uitzonderingen zijn er voor de sociale en notariële dienstverlening, reisovereenkomsten, huisvesting, gokken en tafeltje dekje. we hebben hierbij te maken met dwingend recht, waarbij bepalingen uit uw algemene voorwaarden niet gelden, deze zijn ‘extra’. het doel is om de nederlandse regels gelijk te trekken met de europese regels, zodat export binnen de europese unie makkelijker wordt.