Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 15-06-2014 18:37:55
Huishouden & Energie

Afrekening

@tenormin

ik kan inderdaad goed met geld omgaan. van klein kind af aan geleerd. als ik dus wil sparen, doe ik dat, als het even kan, bij degene die de hoogste rente biedt tegen de beste voorwaarden.

en dat is dus niet de eneco, die geeft geen rente, of een warmteleverancier van een huisbaas, die geeft ook geen rente. daarnaast ben je van die bewaarders van je geld afhankelijk wanneer je er over kunt beschikken.

al men dus zoals u € 950 terugkrijgt, omdat het voorschot veel te hoog is, zou ik zelf het maandbedrag naar een normaal niveau laten zetten en zeker driekwart van het verschil automatisch gaan sparen. dan hoeft men niet na te betalen, ook ik vind dat vervelend, en na een jaar heb je zelf een potje, waar je niet op hoeft te wachten voordat dat uitgekeerd wordt.


maar ik vind een korting van € 55,00 eerlijk gezegd wel de moeite waard. mijn korting op de premie was aanzienlijk lager, maar dat kont omdat ik een veel lagere premie betaal. het rendement bij 3% korting is natuurlijk veel hoger, want anders zou elke maand al ééntwaalfde bedrag aan premie betaald moeten worden.

ik vond het eerst wonderlijk dat u zegt dat niet de moeite waard te vinden, maar nu begrijp ik het wel, want u zet uw geld net zo lief renteloos uit bij eneco en de huisbaas.

ook voor iemand met een bijstandsuitkering is het toch raar dat hij zijn geld renteloos ergens laat staan. mijns inziens is dat geen vetpot.