Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 15-06-2014 20:02:11
Geldzaken & Recht

Afsluiten laatste hypotheekperiode

Bij de hypotheek die u hebt kunnen er veel financiƫle consequenties ontstaan tav de fiscus als u de polis afkoopt.

het nadeel van uw hypotheek, dat zult u wel gemerkt hebben, is dat als de hypotheekrente laag is u een hoger spaardeel en orv premie moet betalen, want op het gespaarde en te sparen deel wordt dezelfde rente vergoed zoals u aan hypotheek rente betaalt. en die hypotheekrente is aftrekbaar maar de premie niet. er zal zeker nog niet de helft van de hypotheek bij elkaar gespaard zijn.

wellicht kunt u beter de overlijdensrisicoverzekering helemaal loskoppelen uit die hypotheek. dan een andere, met een looptijd voor de resterende periode en het nog openstaande lagere bedrag. orv's zijn tegenwoordig veel goedkoper dan vroeger, afsluiten. de oude niet opzeggen voordat de nieuwe afgesloten is.

maar een en ander hangt ook sterk af van de leeftijd en de gezondheidstoestand.

maar dit is een complexe kwestie, waarvan u de mogelijkheden en onmogelijkheden met de rabo moet bespreken.