Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

waterlelie82
waterlelie82 - 16-06-2014 20:06:41
Geldzaken & Recht

Betalingsregeling getroffen voor bezoek gerechtsdeurwaarder

[quote=kokosnootje schreef op maandag 16 jun 2014, 12:13][quote=waterlelie82 schreef op zondag 15 jun 2014, 00:22]als ik je verhaal zo lees, lijkt het erop dat de vordering van het cjib een paar dagen voordat je belde uit handen is gegeven aan een gerechtsdeurwaarder. daarom heb je, voordat de deurwaarder met het dwangbevel aan kwam zetten, blijkbaar al de naam van de deurwaarder doorgekregen.

wat de deurwaarder nu heeft gedaan is betekenen van het dwangbevel, jouw in kennis stellen van het feit dat de vordering door het cjib uit handen is gegeven. en dit kost geld; http://www.kbvg.nl/1189/ik-heb-een-vordering/kosten-gerechtsdeurwaarder.html"> kosten gerechtsdeurwaarder. die moet je helaas ook betalen.



dank je wel voor je antwoord. wat ik mij afvraag: is dit nog wel nodig (geweest), ondanks dat ik al op de hoogte was gesteld, contact heb gehad en zelfs al een betalingsregeling had getroffen + het 1e termijnbedrag al over had geboekt?

ja, dit is wel nodig. het is een ambtshandeling zoals ze het noemen. ze moeten je in kennis stellen dat partij x de vordering aan hun heeft overgedragen om het te innen. is wettelijk geregeld. de bedragen hiervoor zijn ook wettelijk vastgesteld.

stel dat jij niet eens bent het dwangbevel, dan kan je in verzet gaan bij de kantonrechter. als jij niet betaald, kunnen ze dwangmiddelen inzetten zoals beslag op geld/goederen.