Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

forever-nl
forever-nl - 16-06-2014 23:40:13
Voeding & Gezondheid

Hoge kosten specialist

Het dbc systeem werkt op een manier dat er aan de hand van het type behandeling een bepaald bedrag gedeclareerd kan worden. ze gaan daarbij uit van wat een behandeling gemiddeld ongeveer kost. uiteraard kan een arts structureel de boel een beetje overdrijven om meer geld binnen te krijgen, dat heet upcoding en is een vorm van fraude. of daar hier sprake van is valt lastig te zeggen zonder dat duidelijk is wat er speelt en onder welke dbc code er gedeclareerd is bij de verzekeraar. bij dit soort dingen is het vaak belangrijk er ook rekening mee te houden dat er vaak voor en na de afspraak ook tijd in de behandeling gaat zitten. ik weet niet of dat hier ook het geval is.

als u wat meer informatie geeft kunnen wij een gerichter antwoord geven op uw vraag. als u dat niet ziet zitten kunt u vragen hierover stellen bij de zorgverlener of zorgverzekeraar. mocht u niet tevreden zijn over het antwoord dan is een klacht indienen een mogelijkheid, dit kan zowel bij de zorgverlener als de verzekeraar. ook daarna zijn er nog verschillende opties maar het lijkt me wat voorbarig die allemaal al te bespreken.