Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 21-06-2014 20:51:48
Voeding & Gezondheid

Fit 4 free (f4f) opzegtermijn klopt niet

[quote=boppe1943 schreef op zaterdag 21 jun 2014, 20:21]kunt u mij a.u.b. een link geven waarop ik dit kan vinden? dank u wel.

zie het hier boven aangehaalde: artikel 6:236 bw aanhef en onder j bw. dit moet gecombineerd worden met art. 6:233 aanhef en onder a bw en art. 3:53 bw. dit laatste artikel bepaald dat aan vernietiging terugwerkende kracht toekomt.

burgelijk wetboek, http://wetten.overheid.nl/bwbr0005289/volledig/geldigheidsdatum_21-06-2014">boek 6, http://wetten.overheid.nl/bwbr0005291/volledig/geldigheidsdatum_21-06-2014">boek 3.

[quote=artikel 6:233 aanhef en onder a bw]een beding in algemene voorwaarden is vernietigbaar indien het, gelet op de aard en de overige inhoud van de overeenkomst, de wijze waarop de voorwaarden zijn tot stand gekomen, de wederzijds kenbare belangen van partijen en de overige omstandigheden van het geval, onredelijk bezwarend is voor de wederpartij.
waarom de voorwaarde onredelijk bezwarend is heb ik hierboven uitgelegd. dat deze voorwaarde onredelijk bezwarend is betekend dat deze vernietigd kan worden. (deze bepaling is van dwingend recht en daar van mag dus niet worden afgeweken.)

[quote=artikel 3:53 lid 1 bw]de vernietiging werkt terug tot het tijdstip waarop de rechtshandeling is verricht.
de rechtshandeling is verricht op het moment dat de overeenkomst gesloten is. het gevolg van een vernietiging van onredelijk bezwarende voorwaarden is dus dat deze nooit deel hebben uitgemaakt van de algemene voorwaarden.

[quote=tijger1 schreef op zaterdag 21 jun 2014, 20:37]die link bestaat niet. alfatrion heeft soms een eigen speciale uitleg van de wet.
als je kunt toelichten waarom het niet zou kloppen dan hoor ik dat graag. maar "omdat alfa het zegt" is natuurlijk niet erg overtuigend.