Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ft
ftm - 23-06-2014 22:39:27
Geldzaken & Recht

Heeft pensioenopbouw nut?

Ik vind dat de reaguurders te weinig begrijpen waar het mathijs hier om gaat.
ons economisch en nivellerend systeem is dusdanig ingericht dat het niet of nauwelijks loont wat meer te verdienen of je partner wat extra te laten verdienen.

onze belastingen en heffingen en toeslagen in de diverse sectoren als arbeid, spaargeld, zorg, huur, kinderopvang, etc. zijn dusdanig inkomensafhankelijk dat werkenden er zeker op achteruit gaan als ze net iets boven een bepaalde grens verdienen. netto gezien ga je er dan meestal zover op achteruit dat het niet of nauwelijks loont wat harder te werken of wat meer te verdienen doordat je bijvoorbeeld op eigen kosten in de avonduren hebt bijgeleerd terwijl anderen voor de buis hangen. sparen wordt al helemaal niet meer beloond.

ook gepensioneerden hebben daar last van: je komt al snel in een hogere belastinggroep, je moet mogelijk meer huur gaan betalen als je inkomen van werken met een pensioen teveel wordt voor je sociale huurwoning als je bijvoorbeeld nog wat doorwerkt na je pensioendatum. je zorgtoeslag en huurtoeslag verlies je al snel bij wat meer inspanning en als klap op de vuurpijl worden jij en je erfgenamen gestraft voor je spaarzaamheid: immers; als je in een verpleeghuis komt moet je extra gaan betalen terwijl diegene die heel zijn leven alles heeft opgemaakt vervolgens gratis zorg krijgt aangeboden.
mensen die zich onverantwoord gedragen worden gekoesterd en opgevangen, want je kunt in deze verzorgingsstaat niet kapot, hoeveel schulden je ook hebt gemaakt en hoe onverantwoord je heel je leven hebt geleid.
maar o wee als je zuinig bent geweest en hebt gespaard voor later of voor je kinderen. de staat beschouwt die vermogens als collectief bezit waar naar willekeur in kan worden gegraaid om het vervolgens uit te delen aan de mensen die hun hele leven geen cent opzij hebben gelegd en vervolgens als zielige stakkers worden gepamperd.

nee ik sta volledig achter de problemen die mathijs hier aanvoert..