Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

valerius-2
valerius-2 - 24-06-2014 00:39:00
Geldzaken & Recht

Heeft pensioenopbouw nut?

[quote=mathijs_b schreef op zondag 22 jun 2014, 22:57]tijger,

ik kan pas op de definitieve belastingaanslag over 2015 zien hoeveel ik uiteindelijk overhoud.
dus dat duurt nog zo'n 2 jaar. maar zeker is dat de zorgtoeslag en huurtoeslag behoorlijk lager zullen uitvallen. ook wordt de eigen bijdrage voor hulpmiddelen een flink stuk hoger. een snelle berekening liet zien dat ik minder dan 20% van m'n aanvullend pensioen netto overhoud in vergelijking met uitsluitend aow.
u vergeet dat die toeslagen juist zijn voor mensen die dat werkelijk nodig hebben. mijn jaar inkomen met mijn huur samen val ik net buiten de huur toeslag door een extra klein pensioen maar dat is nu eenmaal door dat er grenzen zijn gesteld, en die zijn nu eenmaal vastgelegd in de wet. maar ik ben er echt niet rouwig om want er is nog genoeg over om er goed rond van te komen.