Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
monica010 - 25-06-2014 14:12:15
Geldzaken & Recht

Gba bij gedeeltelijk in nederland wonen

Ik schreef "je bent verplicht je in te schrijven waar je woont, en als je nl verlaat moet je dat ook melden". dat bedoelde ik algemeen. ik reageerde hiermee op tijger en 1953 die suggereren dat je je ook bij anderen kunt inschrijven (terwijl je daar niet woont) of niets hoeft te doen. dat lijkt me niet juist.

nederland verlaten doe je inderdaad niet als je 6 maanden in het buitenland verblijft en dan weer terugkomt. dat is pas het geval als je 8 maanden in het buitenland bent.

als je minimaal 6 maanden in een vakantiehuisje woont, dan moet je je volgens http://www.st-ab.nl/wetten/1207_wet_basisregistratie_personen_wet_brp.htm">de wet dáár inschrijven. tijger1 schrijft dat dat niet kan. dat klopt niet. je woont er, dus dan moet je je daar inschrijven. dat eventueel de gemeente waar je woont of de beheerder van het vakantiepark niet wil dat dat huisje bewoont]d wordt door iemand die zich daar ook inschrijft, dat is een ander verhaal. maar dan gaat het om de vraag of je daar wel of niet mag wonen, niet of je je daar wel of niet in mag schrijven.