Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mathijs_b
mathijs_b - 26-06-2014 19:42:54
Geldzaken & Recht

Heeft pensioenopbouw nut?

[quote=labren schreef op donderdag 26 jun 2014, 00:23]geloof mij nu maar , echt niemand komt wat tekort hier in nederland hoor en bijna iedereen heeft het zelfde als je met pensioen gaat of je moet nog een spaarpotje in het buitenland hebben , ik heb mijzelf goed gedaan ik krijg als ik met pensioen gaat zon 400 euro meer per maand als wat ik nu heb en geloof mij ik heb het nu ook niet zo slecht , mijn vrouw heeft 600 euro,s per maand in moeten leveren toen ze met pensioen ging dus in principe gaan wij er maar 200 euro in totaal op achteruit als ik met pensioen ga , maarja ik heb mij altijd goed verzekert van een goede oude dag daar heb ik mijn levenlang voor betaalt, maarja je moet het wel vanaf het moment dat je gaat werken gaan opbouwen

als je na je pensionering er € 400 op voorruit gaat, zou het kunnen zijn dat je vóór je pensionering in b.v. de ioaw of zoiets zat.
dat is precies wat ik bedoel!
met minimum inkomen krijg je een flinke zorgtoeslag, huursubsidie enz. enz. en die toeslagen raak je met € 400 pensioen praktisch helemaal kwijt. daarbij moet je veel meer gaan betalen aan b.v. thuishulp, hulpmiddelen e.d. dus heb je zonder aanvullend pensioen en alleen aow niet veel minder inkomen dan met die € 400 pensioen. dus pensioen voor niets opgebouwd!!!!
had je echter die pensioenpremie zelf "verstandig" gespaard, dan kreeg je na je 65e wel je toeslagen, én had je ook extra pensioen uit je spaargeld.