Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 27-06-2014 00:24:19
Computers & Telefonie

Voetbal kijken

@ wimmi20:

je verhaal over de weerstand van een geleider en de tijd dat een signaal onderweg is slaat nergens op en heeft al helemaal niets met "de wet van ohm" te maken.
wanneer je iets van elektriciteit en looptijden hebt les gehad, dan heb je zitten slapen. in ieder geval heb je de klok horen luiden enz.

wát of de weerstand van een (koper) geleider ook is, je hebt alleen te maken met de snelheid van elektronen. die gaan in een dikke en een dunne (kan meer weerstand hebben) geleider even snel.
afhankelijk van de lengte van de geleider kan er iets vertraging in het signaal optreden, omdat de snelheid van elektronen niet oneindig groot is.

voor mij is het antwoord van honza23 het beste: kijken naar tv, geluid daarvan af en dan luisteren naar hetzelfde programma op de (niet digitale!) radio.
daarmee is het tijdsverschil het grootst.
dat geeft als voordeel dat je vaak een n.m.m. beter verslag krijgt.
luister je naar digitale radio dan zal het tijdsverschil aanmerkelijk kleiner zijn o.a. door de processingtijden aan zender- en ontvangstzijde.

hardwareerrorman.