Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fr
fred_a - 27-06-2014 20:12:03
Huishouden & Energie

Advies over geschil

De advocaat treedt namens de schilder op. voor de volledigheid hieronder het schijven van de advocaat:

naar aanleiding van een brief van de geschillencommissie van 19 juni 2014 bericht ik u het volgende, namens de heer g.j. schreuder. door de geschillencommissie is op 31 januari 2014 een bindend advies gegeven. met dit advies is de heer schreuder het in het geheel niet eens. het advies staat vol met onjuistheden, maar het grootste gebrek aan het advies is dat de heer schreuder niet is gehoord. het advies is tot stand gekomen zonder dat het beginsel van hoor en wederhoor is toegepast. de heer schreuder heeft dus het voornemen om tot dagvaarding bij de gewone rechter over te gaan en vernietiging te vorderen van het bindend advies. ik verzoek u om mij te berichten per omgaande of u bereid bent om te bezien of wij kunnen komen tot een regeling in der minne, dan wel of u persisteert bij het advies.

dit lijkt mij inderdaad een wanhoopsoffensief, dat weinig kans maakt. je moet wel met heel zware argumenten komen, wil een rechter tot vernietiging overgaan! ik zal de advocaat wel wijzen op het feit dat de termijn verstreken is, en als er dan toch naar de rechter gestapt wordt, tja, hij moet maar doen wat hij niet laten kan. en verder zal ik over enige tijd de nakomingsgarantie in gang zetten.

fred.