Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mahadma
mahadma - 28-06-2014 13:17:26
Geldzaken & Recht

Geschil nuon

"in april 2013 sloot ik een 3-jarig contract af bij nuon voor zowel stroom als gas." u heeft de beloofde e manager nooit ontvangen. ook niet na verschillende acties van uw kant.

"en ben ik me gaan orienteren op een overstap. dit heb ik vooraf duidelijk gemaakt aan nuon", ik ben uiteindelijk per 1 mei 2014 overgestapt naar een andere leverancier.

"hierover kreeg ik een telefoon van nuon, of ik me er van bewust was dat ik wel een opzegboete krijg van in totaal 175 euro". om deze ontevredenheid te compenseren heeft zij mij toegezegd dat de opzegboete mij werd kwijtgescholden.

nu komt mijn probleem. indien ik de opzegboete zou hebben moeten betalen, kreeg ik dat geld retour via de nieuwe leverancier. in feite had ik dus al geen opzegboete. de toegezegde kwijtschelding heeft voor mij dus uiteindelijk geen voordeel.

wat kan ik nog doen?

u heeft een 3 jarig contract vroegtijdig (na 6 maanden) afgebroken en daarvoor zou u een schadevergoeding moeten betalen, die u wegens het niet leveren van de e manager kwijtgescholden is. saldo schade is dus € 0,00

omdat uw bij uw nieuwe leverancier geen schadebedrag kunt bewijzen omdat u het niet heeft en claimen is het logisch dat u ook geen schade bedrag kunt claimen als zijnde "voordeel" zoals u het noemt. u wilt dus eigenlijk een ten onrechte korting die u niet van nuon kreeg op de nieuwe verhalen. maar u had er ook niets mee opgeschoten als uw "schadebedrag" door de nieuwe leverancier betaald was geworden, want dan had u ook geen "voordeel" gehad. dus wat wilt u nu eigenlijk claimen?