Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

14
14peter - 30-06-2014 11:21:03
Geldzaken & Recht

Bekeuring parkeren in berm van voorrangsweg

U. laten we even beginnen met die wet uit 1930; stopt u die maar terug waar u hem vandaan heeft gehaald. die wet slaat niet op u (behoudens het geval u daar toevallig in opdracht van de wegbeheerder met een grasmaaier liep te leuren...)

het rvv noemt de rijbaan in haar eerste artikel, en beschrijft deze als elk voor rijdende voertuigen bestemd weggedeelte met uitzondering van de fietspaden en de fiets/bromfietspaden. als de rest van datzelfde rvv doorleest zult u met mij moeten concluderen dat de berm nooit word aangewezen als plaat voor rijdende voertuigen, maar wel voor andere verkeersdeelnemers (bijv in artikel 4 lid 3 voor de voetganger). de berm behoort zodoende dus niet tot de rijbaan en is een afzonderlijk deel van de weg.