Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 30-06-2014 22:51:13
Computers & Telefonie

Laptop niet op voorraad

De verkoper heeft de fatale termijn niet gehaald en levert daardoor een wanprestatie. mede daarom kunt u ontbinden. maar ook kunt u elders een dekkingskoop afsluiten en de meerkosten daarvoor verhalen op de verkoper.

op grond van de wet koop op afstand -althans de interpretatie door kantonrechter- kon u altijd al ontbinden tot dat de zeven werkdagen na aflevering was verlopen. dit is nu stevig verankert in de wet consumentenrechten. bovendien is deze termijn verlengt naar 14 kalenderdagen. als u van dit recht gebruik maakt dan is verkoper verplicht om zonder uitstel over te gaan tot overboeking. hij mag niet wachten tot er veertien dagen zijn verstreken, wel mag hij wachten tot hij het product terug heeft of u bewijs heeft geleverd dat u heeft product heeft verzonden.

=artikel 6:230o lid 1 bw: de consument kan een overeenkomst op afstand of een overeenkomst buiten de verkoopruimte zonder opgave van redenen ontbinden tot een termijn van veertien dagen is verstreken, vanaf: (...)[/quote=artikel 6:230r lid 1 bw: de handelaar vergoedt na ontbinding van de overeenkomst overeenkomstig artikel 230o onverwijld doch uiterlijk binnen veertien dagen na de dag van ontvangst van de verklaring tot ontbinding alle van de consument ontvangen betalingen, met inbegrip van de leveringskosten.