Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 01-07-2014 15:54:02
Huishouden & Energie

Probleem met "leren" stoelen home center

Nee, dit moet u niet pikken.

er is u een ondeugdelijk product verkocht, daarmee heeft u recht op kosteloos herstel of kosteloze vervanging (van hetzelfde product, dus geen andere stoelen). dit moet ook nog binnen een redelijke termijn. u bent eigenlijk al drie jaar aan het aanmodderen met die stoelen, herstel lukt niet en de termijn waarbinnen dit moet zijn opgelost is ook nog eens ver overschreden. u hoeft geen nieuwe stoelen voor de helft van de prijs te accepteren.
dit moet u bespreken met de verkoper, daar heeft u de koopovereenkomst mee. in feite heeft u recht op ontbinding van de overeenkomst.
klik http://www.consuwijzer.nl/thema/garantie?gclid=ckidip2hpl8cfqqfwwodyjaaha">hier voor uitleg

maak gebruik van deze voorbeeldbrief
klik http://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/aankoop/voorbeeldbrief-ontbinding-koop-onmogelijkheid-herstel-vervanging">hier
aanpassen aan uw situatie. zet in de brief 'kosteloze vervanging' ipv vervanging. want zo is dat wettelijk geregeld.
doe dit per mail en aangetekende brief.

soms is het redelijk dat niet het volledige bedrag wordt terugbetaald, maar in dit geval heeft u op geen enkele manier genoten van uw aankoop en kunt u gewoon het aankoopbedrag terugvragen.

komt u er niet uit, dan gaat u naar de geschillencommissie wonen. klik http://www.degeschillencommissie.nl/over-ons/de-commissies/2777/wonen">hier
lees goed de brochure door!

dit moet binnen 3 maanden nadat u uw laatste klacht heeft gemeld bij de verkoper. dus wacht hier niet te lang mee!

heeft u een rechtsbijstandverzekering, dan slaat u de geschillencommissie over en schakelt u die nu meteen in.