Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

domantwoord
domantwoord - 04-07-2014 15:54:57
Garantie & Verzekeringen

Diefstal goederen uit auto

[quote=1paul schreef op vrijdag 4 jul 2014, 15:34]staat dit zo in de voorwaarden, niets in het zicht, dan is het terecht, staat dit er niet zo tja dan zou ik toch nog even aandringen en ze dit ook vertellen...

zo maar een voorbeeld van de independer pagina

http://weblog.independer.nl/autoverzekeringen/diefstal-auto/

"iemand heeft je auto opengebroken en wat spullen uit de auto gestolen. erg vervelend, want je moet dan een hoop regelen. aangifte doen, de auto laten repareren en de spullen opnieuw kopen. welke verzekering moet je aanspreken voor de gestolen spullen?

autoverzekering: dekt alleen diefstal ingebouwde spullen
je autoverzekering dekt alleen de diefstal van spullen die ingebouwd zijn, zoals navigatie of audioapparatuur. diefstal van je eigen auto of ingebouwde spullen daaruit is bij een wa verzekering niet gedekt. een wa verzekering dekt alleen de schade die jij met je auto veroorzaakt bij anderen. diefstal is wel gedekt bij een beperkt casco en volledig casco verzekering. vaak zijn accessoires en audioapparatuur tot een bepaald bedrag meeverzekerd (bij volledig casco dekking vaak rond 500 euro). als je duurdere apparatuur of accessoires in je auto hebt ingebouwd dan moet je het bedrag van dekking hiervoor verhogen. de diefstal van je ingebouwde navigatiesysteem kan je dus claimen op je autoverzekering. losliggende spullen of apparatuur die uitneembaar is en meegenomen moet worden bij het achterlaten van je auto vallen niet onder de dekking van je autoverzekering.

inboedelverzekering: voor het verlies van of beschadigde inboedel
met een inboedelverzekering verzeker je het verlies of beschadigd raken van je inboedel. en daaronder vallen ook spullen die losliggen in je auto. toch zijn deze spullen, zoals kleding of cd’s, vaak beperkt verzekerd via je inboedelverzekering. er gelden namelijk veel voorwaarden waaraan je moet voldoen. zo moet sprake zijn van braak aan de buitenkant van je auto. ook moet je de spullen goed hebben opgeborgen zodat die van buiten niet zichtbaar waren. en vaak is er ook een maximumbedrag en geldt de dekking alleen in nederland (soms vallen dagtripjes naar belgië, luxemburg of duitsland ook binnen de dekking)."

lijkt me duidelijk.....................