Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mahadma
mahadma - 05-07-2014 09:31:44
Auto & Vervoer

Voorwaarde coulance sparta

Na vier jaar en 2200 kilometer is de motor van mijn elektrische fiets (sparta) stuk, kosten 500 euro. in mijn geval geven ze coulance van 25% onder voorwaarde dat de oude kapotte motor naar sparta gaat. mijn fiets (2000 euro) is nog bijna splinternieuw en zeer goed onderhouden.

na deze twee feiten merk ik het volgende op: de fiets zal zeker goed onderhouden zijn. maar "bijna splinternieuw" na 4 jaar en 2.200 km, dan moet je minimaal aan een bepaald afschrijving gaan denken, immers al zou de fiets nu in "mint" condition zijn is die fiets geen € 2.000 meer waard, tweedehands. eerder 25% daarvan. ik ga zelf eens naar sparta bellen.

dit bovenstaande is niet vervelend, hatelijk of anderszins negatief bedoeld naar wie dan ook en ik zal er ook zeker geen topantwoord voor krijgen, maar ik wil er nu het fijne van weten. de vraagsteller geeft aan dat het een reparatie van € 5 kan zijn, maar het kan ook zijn dat de reparatie misschien wel € 300 zou kunnen gaan kosten. daarom ook mijn stelling dat het coulance idee in dit geval zeker een optie is en dat het bij veel zaken zo gaat. overigens, 2.200 km in 4 jaar, even rekenend dat vraagsteller niet 365 dagen per jaar de fiets gebruikt maar stel even de helft in het gunstigste geval, kom ik uit op 3 km per dag gemiddeld. maar zodra ik weet wat ik wil weten, meld ik dit hier.