Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 05-07-2014 22:24:55
Auto & Vervoer

Reparatie zonder toestemming + taxatie kosten

U geeft aan dat uw auto bij een ongeluk betroffen is door een expert (van deze verzekering?) total los is verklaart. de auto heeft volgens de expert een dagwaarde van € 4500 dagwaarde. de verzekering betaald € 3600. (mij ontgaat waarom de verzekering niet het hele bedrag vergoed.)

de auto heeft laten slepen naar uw reguliere garage. aan deze garage heeft u laten weten dat u akkoord gaat met de uitbetaling van € 3600. de garage heeft aangegeven dat ze de auto hebben vervoert en dat ze denken de auto wel te kunnen maken voor dit bedrag. de garage heeft aangegeven dat ze 10% (€ 450) van de taxatie waarde willen ontvangen, als u niet akkoord gaat met het herstel. waar is deze vergoeding voor? u heeft betaald voor het verslepen van de auto?

u heeft met de garage een overeenkomst, omdat u de auto daarnaar toe heeft laten slepen. de exacte inhoud van deze overeenkomst is mij onduidelijk, maar ik kan me voorstellen dat u iets van stallingskosten zal moeten vergoeden. duidelijk is wel dat ze op grond van deze overeenkomst niet hadden mogen overgaan tot herstel van de auto. u hoeft dan ook geen annuleringskosten te betalen als u de auto niet laat herstellen.

mijn advies is om dit gewoon te bespreken met de garagehouder. als dat niets uithaalt dan kunt u een brief sturen. kunt u aangeven aan wie de verzekering gaat uitkeren? als u dit bent dan hoeft u niets te doen. als dit de garage is, dan kunt u uiteindelijk naar de kantonrechter om de 450 euro te vorderen van de garage.