Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

he
herculaine - 08-07-2014 15:49:32
Geldzaken & Recht

Account doet geen ib-aangifte voor ons

[quote=target schreef op dinsdag 8 jul 2014, 13:13]een registeraccountant heeft zich aan bepaalde verplichtingen te houden waar hij ook bepaalde verantwoordelijkheden van je over neemt.
hier gelden wel voorwaarden voor. dit zou je eens goed na kunnen kijken.
is dat het geval dan zou je die registeraccountant aansprakelijk kunnen stellen.
dit geldt dan voor geleden schade (boetes e.d.), maar niet voor de hoofdsom aan belastingverplichtingen. die laatsten blijven voor eigen rekening.
hierbij is een advocaat wel te adviseren omdat het een moeilijke weg zal worden eventuele onzorgvuldigheden aan te tonen.

wat je als eerste moet doen is met de belastingdienst gaan praten hoe dit op te lossen.
want hoe je het ook wend of keert, je zult er met de belastingdienst uit moeten komen.

en ga naar een advocaat!
kost je wat geld, maar die zul je hoe dan ook nodig hebben. voor een eventuele oplossing, maar ook als je jezelf failliet wilt laten verklaren ofzo. zeker als het een eenmanszaak betreft!!! (want dan loop je ook nog het risico op een persoonlijk faillisement)




bedankt, hier heb ik wat aan! ik ga direct actie ondernemen. de reden dat ik niet betaald had was omdat ik al aangegeven had dat hij niet aan de voorwaarden van zijn contract voldeed. hij zei toen letterlijk: ik help je zowiezo wel ik hoef vooralsnog je centen niet!! dat de exploot niet doorgegaan is, is omdat hij aan de bd verteld had een nieuw softwareprogramma te gebruiken en de eindcijfers 01, 02 moesten zijn. de bd gelooft dit en wacht opnieuw op de aangifte's. die hij helaas nog steeds niet indient. een druk op het toetsenbord is voldoende zegt hij maar hij doet dat gewoon niet. kom net thuis, aanmaning voor 2013 is nu binnen. shit!
hoe kom ik aan een betrouwbare advocaat?