Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 08-07-2014 16:14:50
Voeding & Gezondheid

Genoeg eiwitten eten,en toch een eiwit tekort hebben

Hier ligt het antwoord misschien in verborgen.

juist op hogere leeftijd komen ondervoeding en eiwitgebrek vaker voor. de trek laat het afweten, kauwen is moeilijker en de vertering langzamer. weliswaar heeft de oudere mens minder energie nodig, omdat ook de stofwisseling langzamer werkt, de behoefte aan eiwitten, vitaminen en mineralen neemt echter niet af en is bij ziekte zelfs verhoogd. een gebrek aan eiwit werkt vooral negatief op het afweersysteem, wat tot een verhoogde gevoeligheid voor infecties leidt.

de nieuwste onderzoeken tonen aan dat senioren zelfs meer eiwit dan gezonde volwassenen nodig hebben. er wordt 1,0 tot 1,25 gram per kilo lichaamsgewicht aanbevolen.

http://www.aminozuur.com/nieuws/eiwitgebrek-gevaar-op-hogere-leeftijd.html">bron

hangt het er ook nog eens vanaf wat voor soorten eiwitten je kennis eet. bij een tekort zal hij eiwitten moeten eten met een hoog aminozuurgehalte.

overigens kan juist een te veel aan eiwit een aanslag op je nieren betekenen en ook invloed hebben op jicht, als hij daar aanleg voor heeft. dat weet ik van mijn moeder, die zelf een teveel aan eiwit heeft binnengekregen en daardoor nier- en jichtklachten kreeg.