Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 08-07-2014 16:46:31
Geldzaken & Recht

Gblt belasting

Allereerst rijst de vraag namens wie je gemachtigd bent om (alleen) de bankzaken te regelen. als dat een machtiging was van je moeder, dan is die komen te vervallen als gevolg van het overlijden van moeder en mag je dus de bankzaken niet meer regelen.

vervolgens lijken mij dit gemeentelijke belastingen. die vallen uit een in 2 soorten. eigenarenlasten en gebruikslasten. eigenarenlasten worden geheven bij diegene die op 1 januari eigenaar is van een onroerende zaak. die moet het hele jaar dan de belasting betalen. draag je in de loop van het jaar de woning over aan een ander, dan zal er een verrekening met de koper moeten plaatsvinden.

gebruikerslasten betaal je zolang je inwoner bent van een gemeente. overlijdt je, dan zal een evenredig deel teruggestort worden.

wat ook nog wel eens voorkomt is dat dit jaar nog belasting geheven wordt, die vorig jaar verschuldigd was. en die was moeder dus sowieso verschuldigd.

dezelfde redenering geldt trouwens ook voor waterschapslasten.