Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 08-07-2014 19:05:21
Geldzaken & Recht

Gblt belasting

Richard,
dat de bank het prima vindt dat je allerlei bankzaken regelt, is het probleem van de bank. jij zult vroeg of laat moeten aantonen dat je erfgenaam bent, rechthebbende tot het saldo en nu over de rekeningen mag beschikken. omdat je moeder overleden is, kun je geen gemachtigde meer van haar zijn. gemachtigde van de bank is ook onmogelijk in dit geval.

alleen de (andere) erfgenamen kunnen je een volmacht verlenen om de zaken te kunnen regelen.

gebruikerslasten ben je verschuldigd zolang je inwoner bent. het kan heel goed zijn dat het overlijden nog niet verwerkt is. menig waterschap heeft ook een behoorlijke achterstand in de betalingen. vandaar ook mijn opmerking dat het ook wel een belastingvordering van vorige jaren kan zijn. een terugbetaling kan nog wel even op zich laten wachten. wellicht is het raadzaam bezwaar te maken tegen de aanslag.