Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 09-07-2014 20:55:48
Computers & Telefonie

Glasvezel monopolie

[quote=loesje53 schreef op woensdag 9 jul 2014, 12:51]hallo kaasbroodje

in de ene gemeente heb je de keus uit tientallen aanbieders, in mijn gemeente alleen caiway. ik heb nu alleen kpn via de koperen kpn draad. veel huizen in mijn gemeente zijn op 'de kabel' aangesloten met alleen caiway. op kabel is mijn huis niet aangesloten. ik ben blij met de glasvezelkabel, maar niet met maar één aanbieder.
ik vermoed dat je aangesloten bent op het glasvezelnetwerk van investeringsmaatschappij cif.
dat is een aanbieder van glas, net als reggefiber (lees kpn).
anders dan de kabelaars beheren de glasvezelaanbieders het netwerk niet. zij zijn niet verantwoordelijk voor aanleg en onderhoud.
het glasvezelnetwerk is in principe een open netwerk, net als dsl.
men heeft via de glasvezelnetwerken van reggefiber (kpn) keuzevrijheid omdat dit een open netwerk is waarop verschillende serviceproviders diensten kunnen aanbieden. hoewel veel aanbieders eigendom zijn van kpn, denk aan telfort en xs4all,en nog een paar, is het glasvezelnetwerk open. dit is ook al jaren zo bij dsl.
je ziet daar ook diverse aanbieders.
bij cif is is het anders.
zij verglazen onder andere veel in gebieden waar caiway actief is, en die zorgt voor aanleg en onderhoud, dus ben je gebonden aan caiway.
cif is eigenaar van (klik->) http://www.totaaltv.nl/nieuws/12865/caiway-wordt-glasvezelaanbieder.html">caiway!
(woon je in het westland?)

ik zat ook eens bij caiway, totdat ik doodziek werd van hun geniepige verhogingen en toen onze lokale stiching kabel-tv iets op touw ging zetten, ben ik gelijk overgestapt.
maar ja, die huurt ook weer, en neemt producten van...., inderdaad, caiway, maar wel tegen een veel gunstiger tarief en voorwaarden als eerst, dat dan weer wel.