Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

endemion
endemion - 10-07-2014 02:37:32
Computers & Telefonie

Lampjes op modem

Ziggo, hè dat modem/router/ap/ata combo apparaat staat natuurlijk in de meterkast. natuurlijk niet de meest ideale plek om een radiozender/ontvanger (wifi) neer te zetten.

let op als je een wifi versterker gebruikt halveer je daarmee de snelheid van je draadloze netwerk. wifi kan namelijk doorgaans maar 1 ding tegelijk zenden of ontvangen. wordt dit signaal onderschept en versterkt weer opnieuw verzonden zal daar op gewacht moeten worden.
een wifi versterker ook wel een "range extender" genoemd dient er dus ook eigenlijk niet voor om het signaal te versterken maar te verlengen. stel je hebt op zolder niet zo'n goed ontvangst dan hang je de range extender halverwege de afstand die moet worden overbrugt. zo'n ding in de buurt van de bron hangen heeft dus weinig nut.
wil je een echt sterker signaal ben je in principe beter af met betere antennes. echter apparatuur met los te schroeven antennes worden met de dag schaarser.

een betere oplossing zou zijn om een 2e ap (wifi zender/ontvanger) te plaatsen die bekabeld (utp kabel of eventueel via homeplugs (welke ook al een ap ingebouwd kunnen hebben)) op de rest van het netwerk wordt aangesloten.

maar zoals al gesuggereerd werd kun je eens het wifi kanaal onder de loep nemen. voor android apparaten zoals veel smartphones en tablets kun je de app wifi analyzer installeren (de equivalent voor apple producten weet ik niet maar zal er vast zijn). vervolgens kun je met het apparaat in kwestie door het huis lopen om vast te stellen welk kanaal het beste zou zijn in die omgeving. op hardware.info moet hier een heel artikel over te vinden zijn.

dat er soms een lampje meer of minder knippert zegt vrij weinig. stel bv dat er een apparaat op een vd lan poorten zit aangesloten (utp/netwerk kabel) dan zal het corresponderende lampje doorgaans alleen aan gaan als dat apparaat ook daadwerkelijk aan staat. zo zijn er nog tal van voorbeelden te verzinnen waarom een lampje soms wel en soms niet aan kan zijn.