Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-07-2014 09:59:59
Geldzaken & Recht

Hondenkar stuk bij somultishop

Deze zolderkamerhobbyist houdt er ook een verboden regel op na:

"indien de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, komen euro. 7,50 administratiekosten en de kosten van terugzending voor zijn rekening"

hoezo € 7,50 administratiekosten.......?

"artikel 13 - klachtenregeling
........
2. klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen bekwame tijd, volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de ondernemer, nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd.
3. bij de ondernemer ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door de ondernemer binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de consument een meer uitvoerig antwoord kan verwachten."

ik vermoed dat deze zolderkamerhobbyist zoveel klachten krijgt..... dat de afwikkeling daarvan zoveel tijd inbeslag neemt, dat die termijn ver overschreden wordt.

het amateurisme kan men ook zien aan de opmaak van de http://www.somultishop.com/algemene-voorwaarden">algemene voorwaarden (av): deze zijn gekopieerd en geplakt, gezien de kleuren van de letters: zwart en blauw......

maar wat wel leuk is, is dat in die av 20 keer over 'de gebruiker' wordt gesproken.
volgens mij is een 'gebruiker' een klant/koper (gebruiker = iemand die iets gebruikt).
als men dan die av gaat lezen vanuit dat oogpunt, komen sommige regels wel heel erg raar over..... volgens mij begrijpt die zolderkamerhobbyist het niet helemaal.

ook door het niet benoemen van de definitie ' de gebruiker' in artikel 1 van de av, toont zijn amateurisme aan. zo ontstaat er, op zijn zachtst gezegd, verwarring.
en het grappige is: artikel 1 is in zijn geheel in zwarte letters en alle woorden 'gebruiker' is in het blauw. dus later aan toegevoegd.
maar ik vermoed dat deze amateur niet 'gebruiker' bedoelt, maar 'ondernemer'.

ik raad iedereen af, om met dergelijke zolderkamerhobbyisten zaken te doen.
dit is amateurisme ten top.

iedereen is nu gewaarschuwd. voor ts is dit helaas te laat.