Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-07-2014 13:05:16
Huishouden & Energie

De katten van de buren

Tenormin schreef:

dinsdag 13 sep 2011, 14:27

krieka, 5 september 2011, hier zoals beloofd de door mijn zwager geschreven "oplossing". ik hoop dat je er iets aan hebt.
de afrastering van de tuin moet ong. 1.80 hoog zijn, om het in een keer overspringen tegen te gaan. daar bovenop komen rollen van 80 cm lengte van 4 cm rond pvc buis aaneengesloten tussen steunen van 6 cm hoog. de rollen zijn aan beide zijden afgedicht met een rond passend plaatje van 8 mm multiplex. deze rondjes hebben precies in het midden een gaatje van 7 mm, waarin een messing busje wordt gelijmd. de steunen zijn 4 bij 6 cm en een dikte van 12 mm multiplex. deze worden met een metalen strip op de afrastering geplaatst met een tussenruimte van 80,3 cm. door de steunen wordt een gat geboord van 6 mm op 2 cm van boven, waar doorheen een pen van ong. 6 mm met een lengte van 6 cm wordt gelijmd, bijvoorbeeld een afgezaagde spijker, waarop de rollen kunnen draaien, e.e.a. met wat lagervet. het boren van de rondjes en de steunen moet echt met een boorstandaard of kolomboor gebeuren om moeilijk draaien tegen te gaan. ook de buizen moeten echt recht worden afgezaagd. de rondjes van multiplex kunnen met 3 messing spijkertjes in de buizen worden vastgezet. overal waar de kat overheen kan komen moeten deze rollen geplaatst worden. het bijkomend voordeel is, dat vreemde katten niet meer bij u kunnen komen.

aldus mijn zwager. ik hoop dat je en het snapt en iemand hebt die handig is. ikzelf kan er geen wijs uit worden maar ben dan ook totaal a-technisch. wij hebben alleen maar ahh en ohh geroepen toen we het zagen! het enige wat ik kan zeggen is: succes ermee. groeten.