Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harryromijn - 11-07-2014 13:28:50
Winkels & Webshops

Hamburger lidl

Steentje ? in een hamburger ( of krentenbol of... )
in gemalen vlees is de kans op een stukje bot veel hoger dan een steentje.
echter, zeker weten dat dat "steentje" niet een stukje gammele kies al was dat vanzelf al was afgebroken, waarna bij bijten erop, een groter stuk totaal verrotte kies afbrak ?
met beide stukjes naar de tandarts geweest, of maar gelijk uitgegaan van het eigen gelijk ?

werkzaam geweest bij een grote internationale retailer en ook diverse keren zulke gevallen aan de hand gehad. beleid was: verklaring tandarts, dat het niet de kies/tand was, die vanzelf in elkaar stortte wegens verrot/versleten zijn, doch het kapot gaan van een goede tand/kies voor bijten op iets hards "van buiten". daarna werd niet meer gevraagd naar bonnetjes, bewijs dat het een krentenbol/gehaktbal enz uit onze winkel was.
in 8 jaar tijd vele tientallen claims gehad, maar nog nooit één verklaring van een tandarts. ik neem aan, dat iedereen van zijn eigen tandarts al te horen kreeg, hoe gammel de eigen kiezen waren.
wel eens opgezocht met welke kracht u bijten moet om een gezonde kies af te laten breken ? die kracht kunt u met uw kaakspieren niet eens uitoefenen. hooguit een minuscuul schilfertje glazuur af laten breken, dat dan bij niet behandelen jaren later een gaatje heeft.
een totaal verrotte kies.. gaat nog kapot as je op een "klontje boter" bijt.
en veel daar tussen in.
praat maar eens met je tandarts.