Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

crewmember
crewmember - 11-07-2014 13:59:26
Elektronica & TV

Regeneratie oplaadbare baterijen nimh

@ ederick het gaat hier om een nimh accu geen li-ion.

ik heb zelf vroeger aardig wat high performance nimh accu's voor de modelbouw versleten. hierbij werkte, helemaal leegtrekken met een weerstand of gloeilamp en daarna helemaal laden met een langzaamlader (dus eentje die je niet hoort zoemen). het best om een accu weer wat leven in te blazen. (niet veel)

in de vriezer leggen helpt alleen om te voorkomen dat ze leeglopen. chemische reacties gebeuren nou eenmaal trager onder lage temperaturen, doordat de atomen die met elkaar reageren dan langzamer bewegen (trillen). en elkaar minder raken. (dus minder reageren)
hierdoor hoef je ze dus na lang niet gebruikt te hebben, niet meteen op te laden en gaan ze langer mee. een nimh accu in de vriezer heeft een maand later nog 90% van zijn vermogen. terwijl hij op kamertemperatuur een aantal procenten per dag kan verliezen.

als je echt kennis hebt van electra:
wat ook kan helpen is de accu uit elkaar halen en kijken of het maar een paar cellen zijn die slecht zijn en deze vervangen. let wel op dat je dan echt wel weet wat je doet, een fout aangesloten accu kan echt grandioos hard ontploffen.