Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 12-07-2014 14:02:45
Elektronica & TV

Inhouding bij terugbrengen

[quote=gegrhu schreef op zaterdag 12 jul 2014, 13:48]uw antwoord zou kunnen, maar lijkt mij onwaarschijnlijk. toon mij de wet waar dit staat? in de consumentenwet zal er toch iets over te vinden moeten zijn?
diumenge heeft wel gelijk, maar ik ben het met je eens dat als er een bewering wordt gedaan, er een doorverwijzing moet zijn waar de vrager kan verifiƫren of hetgeen beweerd wordt op waarheid berust, en dat ontbreekt er vaak aan, nu ook weer in de reactie's.
voor jou, een quote:

uw rechten bij koop
kan ik een product altijd ruilen?

als u iets koopt, zit u eraan vast. maar soms kunt u het product ruilen. maar iets ruilen is geen recht. het is een gunst van de verkoper. dat betekent dat een verkoper niet verplicht is om een product terug te nemen als u het niet wilt hebben.
wanneer mag ik iets ruilen? en kan ik ook mijn geld terugkrijgen?

bij veel winkels kunt u binnen een bepaalde tijd het product ruilen. maar dit mag alleen als u het product niet gebruikt hebt en als het niet beschadigd is. kunt u geen ander product vinden dat u wilt hebben? dan krijgt u soms een tegoedbon. dat mag. bij sommige winkels krijgt u zelfs uw geld terug als u het product terugbrengt. op de kassabon staat meestal voor welke datum u het product kunt ruilen of terugbrengen.
wat als ik iets via internet koop?

als u een product aan de deur koopt, of via internet of telefoon, mag u het meestal wel teruggeven. u hebt dan vaak een bedenktijd. dat betekent dat u binnen een bepaalde tijd kan beslissen dat u het product toch niet wilt hebben. u kunt het dan teruggeven. geeft u het product binnen de bedenktijd terug? dan moet de verkoper uw geld teruggeven.

de bron is consuwijzer, een praktisch advies site van de overheid over je rechten als consument.
klik-> http://www.consuwijzer.nl/elektronica/voor-de-koop/uw-rechten-bij-koop">uw rechten bij koop.


de verkoper had er dus ook voor kunnen kiezen om je helemaal niets terug te geven, dus geef hem maar gauw een dikke pakkerd, dat heeft die goeierd wel verdiend.. ;-)