Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

acjzr1
acjzr1 - 13-07-2014 19:19:52
Elektronica & TV

Inhouding bij terugbrengen

[quote=pieterwolters schreef op zondag 13 jul 2014, 11:44][quote=gegrhu schreef op zaterdag 12 jul 2014, 14:01]zover ik weet staat in de consumentenwet dat een artikel ten aller tijde geretourneerd mag worden, binnen zeven dagen, ongebruikt en in de originele verpakking. waarbij de consument recht heeft op teruggave van het gehele aankoopbedrag. en koop is koop das komplete larie!!!

een linkje naar die wet graag.

dat linkje zal er nooit komen.

gegrhu blijft verwijzen naar wetten die gelden bij colportage of koop op afstand.
bij een aankoop in een fysieke winkel zijn deze niet van toepassing.
zoals reeds meerdere keren is aangegeven is ruilen of teruggave geen recht, maar een gunst.
indien het aangekochte product naar behoren functioneert, en dus geen mankementen vertoont dan kan de winkelier de mogelijkheid bieden om het product terug te nemen of te ruilen. de winkelier is hier echter niet toe verplicht. indien de verkoper wel de mogelijkheid biedt om iets te retourneren terwijl het geen gebreken vertoont dan kan de verkoper daar voorwaarden aan verbinden. zoals teruggave van het aankoopbedrag in waardebonnen of zoals in dit geval een "boete". men zal dit echter wel in de verkoopvoorwaarden van het bedrijf vast moeten leggen. dat vrijwel niemand dergelijke voorwaarden leest betekent niet dat ze niet geldig zijn! de wet is hier namelijk niet van toepassing, het gaat hier immers om een gunst die de verkoper verleent.