Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 14-07-2014 10:56:10
Elektronica & TV

Inhouding bij terugbrengen

A) nee, maar je hebt ze al snel.
b) hoofdregel is koop = koop; geen geld terug en geen product terug.

=diumenge schreef op maandag 14 jul 2014, 06:25: normaliter doet het winkeltje daar niet aan, koop is koop immers. maar uit coulance zegt de winkelier de tafel terug te willen nemen voor 90% van de aanschafprijs.

mag de de winkelier deze eis stellen?
ja. misschien omwille van de persoonlijke omstandigheden van de koper dat het product toch wordt terug genomen bij hoge uitzondering wordt. het kan anders zijn als de verkoper dit altijd doet, maar niet heeft opgeschreven om daarmee de wetgeving te ontlopen.

waar ik op reageerde van deze reactie van acjzr1:

=acjzr1 schreef op zondag 13 jul 2014, 19:19:
indien de verkoper wel de mogelijkheid biedt om iets te retourneren terwijl het geen gebreken vertoont dan kan de verkoper daar voorwaarden aan verbinden. zoals teruggave van het aankoopbedrag in waardebonnen of zoals in dit geval een "boete". men zal dit echter wel in de verkoopvoorwaarden van het bedrijf vast moeten leggen. dat vrijwel niemand dergelijke voorwaarden leest betekent niet dat ze niet geldig zijn!

en maakt ze af met "doet er niet toe" als ik wijs op toepasbare wetgeving en jurisprudentie.