Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 14-07-2014 11:13:57
Geldzaken & Recht

Niet kunnen inschrijving bij gemeente als huurder

Het kan zijn dat de gemeente een maximaal aantal bewoners per woning heeft vastgesteld. dat verschilt per gemeente, ook voor onderhuur gelden soms weer andere regels. dus contact opnemen met de gemeente om na te gaan hoe het in dit specifieke geval zit.
er is wel een wettelijke norm van minimale gebruikersoppervlakte van 12m² per persoon. maar de gemeente kan op basis van dat bouwbesluit alleen optreden als er sprake is van problemen met de gezondheid van de bewoners.

verder is uw dochter verplicht zich te laten registreren in het gba op het adres waar zij daadwerkelijk woont. als zij dat niet doet, zou haar zelfs een bestuurlijke boete opgelegd kunnen worden door de gemeente van €325,-.
(dan moeten ze daar natuurlijk wel achter komen)