Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Cookies
Cookies - 14-07-2014 20:02:03
Voeding & Gezondheid

Medicijn

[quote=tijger1 schreef op maandag 14 jul 2014, 17:07]

de dokter of specialist kan op het recept aangeven welk merk per se verstrekt moet worden.



en dan nog mag de apotheek een ander merk verstrekken:

vervangen ja/nee
de apotheker zal u meestal een merkloos receptmedicijn meegeven. maar soms niet - dat kan afhangen van de situatie.

situatie
- op uw recept staat de stofnaam. dan kiest de apotheker het voordeligste (merkloze) middel.

- op uw recept staat de merknaam. op het merkmedicijn zit nog een octrooi. dan levert de apotheker het merkmedicijn. er zijn dan immers nog geen goedkopere merkloze middelen.

- op uw recept staat de (nederlandse) merknaam. op het merkmedicijn zit nog een octrooi. de apotheker levert het merkmedicijn, maar de verpakking ziet er anders uit en de merknaam kan ook anders zijn: het middel komt van een groothandel die het merkmedicijn inkoopt in een land waar het goedkoper is, griekenland bijvoorbeeld, of spanje. er zit wél een nederlandse bijsluiter bij.

- op uw (herhalings)recept staat de merknaam, maar er zit geen octrooi meer op het middel. dan kiest de apotheker vaak het voordeligste, merkloze medicijn, en zal aan u uitleggen dat het gaat om een medicijn met precies dezelfde werking.

- op uw recept staat de merknaam. er zit geen octrooi meer op het middel. er zijn goedkopere, merkloze middelen. maar er kan een reden zijn waarom de apotheker het medicijn niet kan of wil vervangen. de apotheker vervangt namelijk alleen als dat verantwoord is.

meer info: http://www.apotheek.nl/thema_s/thema_s/merkloos_medicijn_is_goed_en_goedkoper.aspx?mid=10702&rid=48">klik