Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 14-07-2014 20:04:57
Elektronica & TV

Inhouding bij terugbrengen

[quote=acjzr1 schreef op maandag 14 jul 2014, 17:44]het gaat namelijk om een product wat geleverd en betaald is en gaat niet over het annuleren van een bestelling.
wederom de wens is de vader van een gedachte. annulering is niets anders dan het ongedaan maken van een overeenkomst. dat kan net zo goed voordat er geleverd en betaald als nadat er geleverd en betaald is. als je dit plaats vindt voordat er geleverd en betaald dan doen partijen niets meer. als dit plaats vindt dan moeten partijen hun prestatie ongedaan maken.

[quote=acjzr1 schreef op maandag 14 jul 2014, 17:44]geen enkel bedrijf zal de keuken terug hoeven te nemen en als ze dat wel doen zitten er (grote) kosten aan.
ja ja, dus een bedrijf dat dit opneemt in haar voorwaarden hoeft dit niet te doen, omdat bedrijven zich niet aan hun eigen voorwaarden hoeven te houden?

[quote=acjzr1 schreef op maandag 14 jul 2014, 17:44]is het nu wel duidelijk waarom jouw linkjes niet relevant zijn?
je verzuimt nog steeds om je huiswerk te doen.

[quote=artikel 6:237 aanhef en onder j bw]bij een overeenkomst tussen een gebruiker en een wederpartij, natuurlijk persoon, die niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf, wordt vermoed onredelijk bezwarend te zijn een in de algemene voorwaarden voorkomend beding dat voor het geval de overeenkomst wordt beëindigd anders dan op grond van het feit dat de wederpartij in de nakoming van haar verbintenis is tekort geschoten, de wederpartij verplicht een geldsom te betalen, behoudens voor zover het betreft een redelijke vergoeding voor door de gebruiker geleden verlies of gederfde winst;

het gaat hier om een overeenkomst die beëindigd wordt. en de wederpartij, die niet tekort geschoten is in haar verbintenis, moet daarvoor een geldsom betalen. dat is vermoedelijk onredelijk bezwarend.

[quote=acjzr1 schreef op maandag 14 jul 2014, 18:32]http://www.consumentenbond.nl/rekenmodules/garantiewijzer/garantiewijzer.html">http://www.consumentenbond.nl/rekenmodules/garantiewijzer/garantiewijzer.html
en waar staat precies dat de verkoper 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100% mag inhouden? ik zie jou nog wel verdedigen dat de ondernemer 100% mag inhouden.