Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

crewmember
crewmember - 16-07-2014 10:21:03
Computers & Telefonie

Windows 8.0 niet meer te installeren

[quote=macwouter schreef op dinsdag 15 jul 2014, 23:46]windows 8 de tweede vista zou je toch niet willen.


http://www.minatica.be/content/3957-windows-8-de-tweede-vista
ga eens weg.


@ts:
deze vraag is al eens eerder gesteld:
http://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraag/vadetail/windows-opnieuw-installeren-werkt-niet/cpagina/0/?vhash=c749c73j#1006226">
http://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraag/vadetail/windows-opnieuw-installeren-werkt-niet/cpagina/0/?vhash=c749c73j#1006226

mijn antwoord was:
36 gb is aardig aan de kleine kant voor een ssd. maar volgens microsoft zelf heeft windows 8.1 64 bit maximaal 20gb nodig dus het zou wel moeten werken. als het echter om een install gaat van de fabrikant zit er vaak veel shovelware bij (rommel programma's van acer/hp etc) waardoor je eventueel boven de 36 gb uit komt.
je kan in dit geval proberen om een schone versie van windows van de microsoft site te downloaden op een geheugenstick of dvd en deze te installeren met de activerings code van windows die als het goed is ergens op een sticker op je pc staat.
als je hem al helemaal schoon installleert (windows dvd) dan is er echter iets anders aan de hand.

trouwens, je moet een ssd nooit volledig formatteren (alleen snel). het geheugen kan maar een bepaald aantal cycli beschreven worden voordat het niet meer werkt. bij normaal gebruik schrijf je eigenlijk maar heel weinig en boeit dit niet zoveel. als je echter de hele schijf gaat langzaam formatteren keert de software vrijwel elk bitje om wat de levensduur verkort. voortaan alleen snel formatteren. dit laat alle data staan maar geeft aan windows aan dat het overschreven mag worden en dus "leeg" is.

hetzelfde geldt voor defragmenteren. dit heeft zowiezo geen invloed op de snelheid van een ssd en verkort ook de levensduur.