Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kaasbroodje
kaasbroodje - 16-07-2014 11:26:31
Computers & Telefonie

Windows 8.0 niet meer te installeren

Hallo ajvl,

hierbij de oplossing met uitleg:

verwijder de partitie op de ssd tijdens de setup van 8.1, selecteer de lege ruimte en klik op volgende.

de reden waarom je de melding krijgt is als volgt:

windows 8 ( en 8.1 ) gebruiken een vrij grote "boot" partitie van 300 mb, deze wordt automatisch aangemaakt door windows. als je windows wil installeren op een schijf waarvan je alle ruimte al hebt opgedeeld zou dat dus niet gaan, omdat die extra partitie's niet gemaakt kunnen worden. dit probleem zou je dus zelfs hebben op een 4tb schijf, als je deze al helemaal ingedeeld hebt.

verwijder dus alle partitie's tijdens de setup van de ssd, daarna selecteer je de lege ruimte en klik je op volgende. windows maakt nu een partitie aan van 300 mb, 92 mb en de rest waar daadwerkelijk je os op komt te staan.

veel plezier met je 8.1, echt een geweldig os. draait soepel en is totaal niet vergelijkbaar met vista ;) zeker na die 8.1 update! helemaal super.