Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

holpen
holpen - 16-07-2014 12:54:01
Computers & Telefonie

Kernel data inpage error

Zoals hierboven al aangegeven, betekenen die rode blokjes dat er zeer waarschijnlijk fysieke beschadigingen op je harde schijf zitten. je kunt nog eerst een chkdsk uitvoeren zoals hierboven beschreven, maar waarschijnlijk zal die ook fouten geven. het "oplossen" wat dan gebeurt, is niet meer dan dat chkdsk bepaalde stukjes markeert als "slecht" en ervoor zorgt dat die niet meer gebruikt kunnen worden. de kans is echter groot dat er nieuwe slechte plekken ontstaan.

dit mag eigenlijk niet gebeuren bij een laptop met deze leeftijd, dus ik zou 'm naar de winkelier brengen.

als een harde schijf eenmaal dit soort storingen begint te vertonen, dan kun je erop wachten dat het ding op enig moment helemaal crasht. kan nog een tijdje goed gaan, maar het risico is behoorlijk groot.

zorg wel dat je van tevoren van al je gegevens een backup draait, want waarschijnlijk wordt de schijf gewoon vervangen door de fabrikant of de reparatiedienst van de winkelier, zonder dat ze een backup maken/terugzetten.