Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

crewmember
crewmember - 16-07-2014 14:29:35
Computers & Telefonie

Laptop

[quote=kaasbroodje schreef op woensdag 16 jul 2014, 13:05][quote=crewmember schreef op woensdag 16 jul 2014, 10:30]welke laptop (type en merk) heb je precies gekocht. en wat zegt de opleiding dat je nodig hebt?

tenzij je echt onzin hebt gekocht lijkt het me dat de meeste hedendaagse laptops van boven de 400 euro wel geschikt zouden moeten zijn voor de meeste ict opleidingen. of zijn wel geschikt als je er wat ram bij prikt.

als je er echt bij wil horen moet je echter een lenovo thinkpad kopen. ;-). dat is over het algemeen de laptop die je het meeste ziet als je hun euhh.., hol in komt lopen.


voor een ict opleiding zul je iets meer in huis moeten hebben, zo rond de 6-7 honderd euro.

dit zijn vaak specs waar je mee kan lopen:

vlotte i3 of beginnende i5 dual-core ( quad-core is vaak aan te raden )
4 gb ram minimaal, 8 aangeraden.
500 gb harddisk, beter is een ssd van bijv. 256 gb
aparte grafische kaart, hoeft niet snel te zijn als het maar iets is.

op een ict opleiding zul je met vm's gaan werken, deze gebruiken 95% cpu power en ram, dus daar heb je aardig wat van nodig. 17.1" is aan te raden omdat je dan ( meestal ) meer dan één harddisk kan hebben en meer dan 2 sticks ram.
het beste kun je voortaan toch op school vragen naar de specs.

vm's gebruiken 95% cpu power? dit hangt toch echt af van wat de vm doet hoor, als je niks doet gebruikt deze toch echt bijna 0% ik denk dat je bedoelt dat je kan instellen hoeveel cpu de vm maximaal mag gebruiken.

verder zijn vm's of menig programmeer software niet bepaald zwaar. (alleen compilen van grote bestanden kan wat zwaar zijn). het enige gevolg daarvan is dat je wat langer wacht. dus je hoeft geen super cpu te hebben.
wat vm's vooral verbruiken is hdd ruimte en ram, maar zoals ik al aangaf kan je dit erbij prikken.

het is niet zo als bij 3d design dat programma's echt onbruikbaar zijn op trage laptops.

bron: ik programmeer zelf middelgrote programma's in een vm op een dual core laptop waar ik 8gb ram in heb geprikt.