Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tenormin
tenormin - 16-07-2014 18:48:09
Geldzaken & Recht

Boete bij afspraak die door anderen gemaakt is

[quote=bh52 schreef op woensdag 16 jul 2014, 18:24] stel ik was nu op vakantie tot, laten we zeggen 2 augustus. dan heb ik de afspraak brief waarvan ik dus niks weet niet gelezen en bel dus ook niet af en wordt dan ineens met een rekening ( boete) van € 35,= geconfronteerd. ik denk niet dat ik die zou betalen, niet omdat het zo'n enorm bedrag is maar gewoon uit principe.

dan geeft u precies een goed voorbeeld: als u geen afspraak verwacht én ook eens op vakantie zou zijn, dan denk ik voor bijna 100% dat u deze rekening ook niet hoeft te betalen.

het is tegenwoordig wel heel flink aan het veranderen met afspraken zelf maken bij specialist.
hier print de arts tegenwoordig een brief af met een code nummer. dan bel je zelf het ziekenhuis, geeft het codenummer door en men weet onmiddellijk bij welke specialisatie men moet zijn. dan kan men ook gelijk aangeven dat je de eerste twee weken b.v. geen afspraak kan maken. daarna ontvang je een brief met afspraak thuis (ze doen hier nog niet aan mailen).

ten tijde dat men de brief ontvangt is er voldoende tijd om eventueel (zonder boete/rekening) te kunnen afzeggen. maar dit alles gebeurt als je zelf een afspraak maakt; in het geval van bart, die dus kennelijk niets van een afspraak wist, is 't een beetje gissen hoe de vork nu precies aan de steel zat.